Skor

Njut av sommarens olika aktiviteter med rätt skor


Äntligen är de varma sommardagarna här! Vad har du planerat för dessa semesterdagar? Löpning, härliga promenader, gympa, padel, danskvällar eller kanske hänga på gymmet och träna? Dina fötter kommer att tacka dig när du väljer rätt och bekväma skor för dina olika aktiviteter.

När du handlar dina skor på T-Sport, hjälper vi dig att hitta rätt och bekväma skor för dina fötter.

Löpning och promenader

Se till att hitta skor som passar dina steg. Ta gärna hjälp av oss första gången du väljer sko, framför allt för löpning. Sedan kan du utgå från detta nästa gång. Självklart måste skorna sitta skönt. Välj en storlek som har ca en halv centimeters luft från tårna och framåt. Att även hitta skor som ger bra stöd och dämpning är mycket viktigt.

Löpning och promenader på olika underlag kan kräva olika typer av skor. Vid löpning i terräng behövs en sko som till exempel gör att du inte känner den ojämna marken genom skorna. Det finns även speciella walkingskor om du föredrar det.

Gympa, padel och danskvällar

Många använder löparskor för dessa ändamål. Självklart funkar det men det är inte optimalt. Anledningen är att löparskor är gjord för att röra sig framåt, inte i sidled och ger därför oftast inte stabilitet åt sidorna. Vid mycket hopp och snabba rörelser se till att hitta skor som stabiliserar i sidled och ger dämpning vid hopp. Aktivitet utan mycket hopp passar skor som är lätta och nätta utan större dämpning.

Gymmet

Hitta sköna skor som sitter bra på foten. Välj marknära skor som har en ganska låg sula. Dämpningen är inte lika viktigt här eftersom du inte hoppas eller rör dig speciellt mycket. Men hitta gärna skor som känns stadiga för även om du inte rör dig så mycket åt sidorna kan det vara skönt för fötterna att stå stabilt mot marken.